Tietoa ja Historiaa Teatterista

Keurusselän kesäteatteriyhdistys ry: on voittoa tavoittelemation yhdistys jonka tarkoituksena on edistää sekä kehittää paikkakunnan teatteritoimintaa, lähentää toisiinsa teatteria ja teatteriyleisöä sekä syventää yleistä teatteriharrastusta. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys toimeenpanee teatterinäytäntöjä ja niihin verrattavia tilaisuuksia sekä järjestää harjoituksia, tiedotus-, tutkimus- ja koulutustilaisuuksia.

Keurusselän kesäteatteri (KeKe) on perustettu  04.01.1996 ja potkaistiin käyntiin Simo Puupposen (”Aapeli”) kirjoittamalla Siunattu Hulluus– näytelmällä. Ihka ensimmäisen Ensi-iltansa KeKe sai Kesäkuussa 1996, ohjaajana tuolloin Kalevi Kokkonen.  Yhdistyksen piirissä on ollut monia harrastajanäyttelijöitä, osa vuosia mukana olleita ja osittain uutta verta joka vuosi, joku on jopa ammatikseen löytänyt teatterin ottaessaan ensikosketuksen teatteriin KeKen parissa. KeKen katsomon on rakennuttanut Hotelli Keurusselkä sekä Keuruun Kaupunki ja rakennukset on pystytetty talkootyövoimin, mukana  Mm. Valkealahden kylä Ry sekä Antero Mahlamäki. 

Kesäteatterin katsomo on ulkoilma  katsomo ja kartoitettu 450 Henkilölle, katsomo kuitenkin vetää jopa 718 Henkilöä kerralla kun oikein tiivistää. Tämä tuli todistetuksi vuonna 2002 jolloin teimme KeKen historian yleisöennätyksen niin koko kesän kävijämäärässä kuin yhden näytöksen katsojamäärässä, näytelmänä tuolloin Muhoksen Mimmi.

Viron Jõgeva on ollut vuodesta 1990 Keuruun Kaupungin ystävyyskaupunki ja olemme käyneet vierailulla Jõgevassa vuonna 2003 katsomassa paikallista teatteria sekä esittämässä näytelmän Onnenmaa. Vastavuoroisesti he ovat käyneet vierailulla Keuruulla vierailulla ja katsomassa KeKen esityksen Ryysyrannan Jooseppi vuonna 2004.

Joka vuosi Kesäteatteri järjestää mukana kyseisenä kesänä olleille näyttelijöille sekä avustajille opinto- sekä virkistysmatkan. Seikkailuja on vuosien varrella tehty ihan Kotiseudun lähettyville, Aavasaksalle, Hirvasvaaraan, Norjan vuonoille, Pärnuseen, Saaremaalle, Jõgevassa, Tallinnassa, Riikaan sekä niinkin kauas kuin Bulgarian Kultahietikko.

Aiemmat tuotokset:

1996 Siunattu hulluus – Ohjaus: Kalevi Kokkonen
1997 Poikani venäläinen vaimo – Ohjaus: Kalevi Kokkonen
1998 Rajaralli – Ohjaus: Janne Salmi
1999 Lemmen lakko – Ohjaus: Kari Kaijanaho
2000 Hairauksia – Ohjaus: Kari Kaijanaho
2001 Kultakuumetta – Ohjaus: Anneli Mahlamäki
2002 Muhoksen Mimmi – Ohjaus: Antti Ojansivu
2003 Onnenmaa – Ohjaus: Antti Ojansivu, Apulaisohjaaja: Teemu Kalliomannila
2004 Ryysyrannan Jooseppi – Ohjaus: Janne Salminen
2005 Siunattu hulluus (10-vuotisjuhlanäytös) – Ohjaus: Pertti Jartti sekä työryhmä
2006 Mooseksen pontikkapisnes – Ohjaus: Janne Salminen
2007 Tulitikkuja lainaamassa – Ohjaus: Antti Ojansivu
2008 Laulu tulipunaisesta kukasta – Ohjaus: Janne Salminen
2009 Lemmenlipsahduksia – Ohjaus: Jari Hiltunen
2010 Juurakon Hulda – Ohjaus: Kari Kankaanranta
2011 Tulitikkuja palauttamassa – Ohjaus: Ile Jokinen
2012 Suutarin tyttären pihalla – Ohjaus: Jorma Böök
2013 Simpauttaja – Ohjaus: Janne Salminen
2014 Me tulemme Taas – Ohjaus: Jorma Böök
2015 Väärinkäsityksiä (20-vuotisjuhla kesä)– Ohjaus: Ville Vehmasaho
2016 Rovaniemen markkinoilla – Ohjaus: Jorma Böök
2017 Kahen akan loukussa – Ohjaus: Jukka Piispanen
2018 Vähän vielä, Vitikainen – Ohjaus: Jorma Böök

 

 

logo

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close